Tilat

Miten tilojen varaus toimii?


1. Päävalikko. Yläpalkin valikossa on mainittu kaikki vuokrattavat tilat. Vie hiiri haluamasi toiminnon päälle (kulttuuri, liikunta, venepaikat, muut tilat). Klikkaamalla haluamasi tilan nimeä hiirellä saat varauskalenterin ja tilan tiedot näkyville.

2. Pikalinkit. 
Voit myös klikata päävalikon alapuolella olevia pikalinkkejä, esim. venepaikat tai PUNT.

3. Valittu tila.
Valittuasi tilan (linkkiä tai kuvaa klikkaamalla) tilan tiedot ja kalenterisivu avautuvat. Sivun yläosassa on lueteltu tilan tiedot ja alaosassa on kalenteri.

4. Tilan valitseminen kalenterista.
Kalenterin aktivoimiseksi valitse haluamasi tilan kalenterisivu valitsemalla oikea osasto (esim. liikuntatilat) ja oikea tila (esim. urheiluhalli).

5. Valitun tilan kalenterinäkymä.
Valittuasi tilan sivulle avautuu kalenterinäkymä, josta näkyvät varaukset ja vapaat ajat.


Kalenterin yläosasta voit:

• valita näkymäksi päivä-, viikko- tai kuukausinäkymän (oikealla ylhäällä)
• liikkua kalenterissa eteen- ja taaksepäin päivä, viikko tai kuukausi kerrallaan (nuolet vasemmalla)

Kalenterikuvaukset. Tila voi olla vapaa, suljettu, varattu tai tilasta on tehty varaustiedustelu.

1. Tila ei ole varattavissa
(kalenteri on tyhjä). 2. Varattu (sininen tausta, lukko varauksen merkkinä). 3. Vapaa (kalenteri on vihreä). 4. Suljettu (kalenteri on musta). 5. Varaustiedustelu

6. Tee varaus. Valittuasi kalenterin voit varata ajan. Klikkaa päivää ja kellonaikaa tai raahaa hiirellä haluamasi aika tilavaraustasi varten (esim. klo 8.00–12.00). Nyt näytölle avautuu varausikkuna.


6. Varauksen tekeminen. 

Ensimmäiseltä välilehdeltä voit valita päivämäärän ja kellonajan. Voit myös valita vaihtoehdon Koko päivä, jolloin välilehti sulkeutuu.

Toisella välilehdellä voit ilmoittaa, onko kyseessä toistuva varaus (viikoittain, joka toinen viikko, kerran kuukaudessa). Tarkastustoiminnon avulla voit katsoa, meneekö varauksesi päällekkäin jo tehdyn varauksen kanssa. Kuvassa varaus menee päällekkäin toisen kanssa 8 kertaa. Voit kuitenkin jatkaa ja varata vapaana olevat ajat (tällöin varatut ajat putoavat automaattisesti pois varauksesta).

Kolmannelle välilehdelle voit lisätä tietoja varauksestasi ja samalla hyväksyä tilan varausehdot.

Anna riittävät tiedot varauksestasi, esim. urheilulaji, harjoitukset, peli, turnaus sekä ilmoita ajat, jolloin ovien ja pukuhuoneiden on oltava avoinna. Ilmoita myös siivouksen tarve.

7. Lähetä varauspyyntö. Lähetettyäsi varaustiedustelun saat sähköpostiisi vahvistuksen tiedustelun käsittelyn jälkeen ja ilmoituksen siitä, onko varaus hyväksytty tai hylätty tai onko sitä muutettu. Vahvistuksen yhteydessä saat myös varauksesi hintatiedot sekä tiedon siitä, minkä toimijan nimissä teit varauksen.